Tamron 70-300

Tamron heeft met eigen technologie diverse unieke objectieven ontwikkeld. De Tamron lenzen zijn wereldwijd befaamd door de innovatieve specificaties, superieure resolutie, ultracompact design en gebruiksvriendelijkheid.

Tamron 70-300

De Tamron 70-300 mm is een telezoom-lens met macrofuncties en is geschikt voor (FullFrame) DSLR camera’s van verschillende merken. Dit objectief is compact en relatief licht van gewicht. Het grote 70-300mm zoombereik is ideaal bij het fotograferen in situaties waarbij men fysiek niet dichtbij het onderwerp kan komen.

Beeldprestaties

Het Tamron 70-300 mm objectief voorzien van extra low-dispersion en high-dispersion glaselementen. Deze glaselementen zorgen voor het reduceren van chromatische aberratie en andere mogelijke lensafwijkingen.  Het dynamisch bereik, de scherpte en de kleurweergave blijven uitstekend over de gehele zoomafstand.

Snel en stil

De zogenaamde Ultrasone Motor (USD), geïntegreerd in dit objectief, zorgt voor een snelle, maar vooral stille focus.  Er worden hoogfrequente ultrasone trillingen opgewekt om de metalen rotor te laten draaien. Dit resulteert in een uiterst stille scherpstelling en een soepele en snelle focus.
De scherpte is handmatig te bepalen, zowel in de automatische als in de manuele scherpstelstand. Het is dus niet nodig om de scherpstelling van de 70-300 op manueel te zetten als u een andere scherpstelling prefereert boven de automatische.

Beeldstabilisatie

De Vibratiereductie (VC) zorgt voor een stiller beeld. Dit komt doordat de lenselementen van de Tamron 70-300 niet verbonden worden met de body zijn, maar op hun plaats gehouden worden door metalen balletjes, die ervoor zorgen dat het eventuele ‘schudden’ van de lens omgezet wordt in een vloeiendere beweging. Hierdoor heeft de fotograaf aanzienlijk minder last van bewegingsonscherpte.

Tamron, ‘New eyes for industry’

Het continue streven om uitsluitend topkwaliteit objectieven te fabriceren van Tamron, wordt wellicht het beste onderstreept door het gegeven dat Tamron als organisatie inmiddels al meer dan 60 jaar bestaat. De opkomst van de digitale fotografie heeft voor Tamron  uitsluitend positieve en nieuwe uitdagingen en mogelijkheden geboden.