Tamron 150-600

Tamron heeft met eigen technologie diverse unieke objectieven ontwikkeld. De Tamron lenzen zijn wereldwijd befaamd door de innovatieve specificaties, superieure resolutie, ultracompact design en gebruiksvriendelijkheid.

Tamron 150-600

De Tamron 150-600 mm is een telezoom objectief met macrofuncties dat geschikt is voor (FullFrame) DSLR camera’s van verschillende merken. Het bijzondere aan dit objectief is het 600 mm telezoom in deze prijsklasse. De Tamron 150-600 is uitermate geschikt voor natuurfotografie. Voor een telezoom is dit objectief opvallend compact van vorm en het voldoet aan de typische uiterlijke Sigma kenmerken.

Beeldprestaties

Het Tamron 150-600 mm objectief is voorzien van drie lage dispersie glaselementen. Deze glaselementen zorgen voor het reduceren van chromatische aberratie en andere mogelijke lensafwijkingen. Het diafragma beschikt over 9 bladen die resulteren in optimale controle over scherptediepte. Het dynamisch bereik, de scherpte en de kleurweergave blijven uitstekend over de gehele zoomafstand.

Snel en stil

De zogenaamde Ultrasone Motor (USD), geïntegreerd in de 150-600, zorgt voor een snelle, maar vooral stille focus. Er worden hoogfrequente ultrasone trillingen opgewekt om de metalen rotor te laten draaien. Dit resulteert in een uiterst stille scherpstelling en een soepele en snelle focus. De scherpte is handmatig te bepalen, zowel in de automatische als in de manuele scherpstelstand.

Beeldstabilisatie

Het Vibratiereductie(VC) Systeem zorgt voor een stiller beeld. Dit komt doordat de lenselementen van de Tamron 150-600 niet verbonden worden met de body zijn, maar op hun plaats gehouden worden door metalen balletjes, die ervoor zorgen dat het eventuele ‘schudden’ van de lens omgezet wordt in een vloeiendere beweging. Hierdoor heeft de fotograaf aanzienlijk minder last van bewegingsonscherpte tijdens het fotograferen uit de hand.

Tamron, ‘New eyes for industry’

Het continue streven om uitsluitend topkwaliteit objectieven te fabriceren van Tamron, wordt wellicht het beste onderstreept door het gegeven dat Tamron als organisatie inmiddels al meer dan 60 jaar bestaat. De opkomst van de digitale fotografie heeft voor Tamron  uitsluitend positieve en nieuwe uitdagingen en mogelijkheden geboden.