Nikon lanceert een spiegelloze full-frame camera

Nikon's langverwachte lancering in de markt van spiegelloze volformaat spiegelloze camera's is eindelijk gearriveerd met de release van de NIKON Z7 en Z6, met nieuwe 24-70mm f/4 zoomobjectieven, 35mm f/1.8 en 50mm f/1.8 objectieven beschikbaar als lancering. Met de introductie van de nieuwe Nikon Z-NIKKOR montage, zegt Nikon dat ze de basis leggen voor de komende 100 jaar en een nieuw tijdperk van optische perfectie lanceren, met baanbrekende prestaties bij weinig licht.

De Nikon Z7 & Z6 zijn beide uitgerust met specificaties om te kunnen wedijveren met professionele digitale spiegelreflexcamera's (DSLR's), met de voordelen die een spiegelloze volbeeldweergave te bieden heeft - kleine, ongelooflijke autofocus en de capaciteit om te fotograferen en te verwerken met beeldsnelheden die een DSLR met moeite zou kunnen evenaren.

De camerabehuizingen zijn merkbaar kleiner en lichter dan een DSLR met gelijkwaardige specificaties. Nikon heeft er alles aan gedaan om de camera comfortabel vast te houden - met een diepe grip en getextureerde grip. De achterkant van de camera's heeft bedieningselementen die gemakkelijk toegankelijk zijn (met aangepaste functies om personalisatie mogelijk te maken), met de optie om ofwel de hoge resolutie 3,6 m dot Eye View Finder te gebruiken of het kantel- en touch 3,2" LCD-scherm.