Canon 5D Mark IV Officieel aangekondigd

De Canon 5D-serie is altijd al de belangrijkste prosumerieke lijn geweest, sinds de eerste generatie 12.8MP-versie . Het was de allereerste full-frame camera in een standaard DSLR formaat (zonder ingebouwde verticale grip) en markeerde Canon als pionier in digitale fotografie.

Latere versies in de serie, zoals de 5D Mark III, legden de nadruk op video-opnamen, waardoor deze camera zeer populair werd bij fotografen die verder gingen dan stilstaande fotografie.

De Mark IV volgt in deze geest en schuwt hoge megapixels voor een meer uitgebalanceerde set functies. Hij heeft 30,4MP met een volformaat Canon CMOS-sensor, een native ISO-bereik van 100-32.000 en een uitgebreid ISO-bereik van 50-102.400.

Yuichi Ishizuka, president en COO van Canon U.S.A., Inc., legt uit: "Bij de ontwikkeling van deze nieuwe DSLR-camera hebben we geluisterd naar de verzoeken van de huidige EOS-gebruikers om een moderne, veelzijdige camera te maken die is ontworpen om hen te helpen bij het maken en delen van prachtige stilstaande en videobeelden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator